Handelsbanken

 

handelsbanken
 
Handelsbanken är en av de fyra affärsbankerna i Sverige och som en av dessa erbjuder Handelsbanken naturligtvis ett komplett utbud av banktjänster för såväl privatpersoner som företag och institutioner.

I utbudet av tjänster ingår både sparande och investeringar, utlåning i form av privatlån och bolån, internetbank och pension.
 

Recension Handelsbanken av Bank24

Räntor - 50%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 95%
Tjänsteutbud - 95%

75%

Totalbetyg

User Rating: 2.73 ( 8 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0771-59 60 60
Öppet vardagar Dygnet runt
Öppet lördagar Dygnet runt
Öppet söndagar Dygnet runt

Handelsbanken Finans AB
Torsg. 12
111 23 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • Fast inkomst.
  • Minst 18 år.
+ plus
  • Storbank med brett utbud
  • Kundtjänst öppen dygnet runt
– minus
  • Överlag höga räntor på lån
  • Låga räntor på sparkonton

Sociala medier och viktiga länkar


 

Handelsbanken lån

Handelsbankens erbjudande inom krediter utan säkerhet till privatpersoner är fokuserat på privatlån, men man erbjuder också alternativ i form av direktlån (för befintliga kunder) samt kort- och kontokrediter. Såväl nya kunder som befintliga kan ta del av Handelsbankens låneprodukter med undantag för direktlånet som enbart kan erbjudas kunder i banken.
 

Handelsbanken privatlån

Handelsbankens privatlån är i grunden ett renodlat blancolån för vilket någon säkerhet inte måste ställas. Emellertid finns faktiskt möjligheten att ställa säkerhet i exempelvis borgen eller pantbrev i fastighet. Genom detta kan du öka dina chanser att få ett privatlån och även få ner räntan. Ju bättre säkerhet, desto bättre villkor och desto mer flexibilitet kan du åtnjuta.
 
Hos Handelsbanken kan du ansöka om privatlån på mellan 30 000 – 150 000 kr med en återbetalningstid på mellan 1-10 år. Denna ganska så låga maxgräns gör att Handelsbanken privatlån inte passar alla. Behöver du låna större belopp får du helt enkelt vända dig till en annan långivare.
 

Hur fungerar det?

Handelsbanken har en i låntagarens perspektiv lite mer omständlig process för låneansökningar. Du kan ansöka på nätet, men du får inte besked direkt på skärmen. Du kan inte heller signera ett digitalt låneavtal direkt på nätet, utan måste gå omvägen via att skriva under ett fysiskt skuldebrev.
 
Det första steget är att gå till Handelsbankens sidor för privatlån och där fylla i en låneansökan. Här anger du det belopp du vill låna samt ett antal personuppgifter och uppgifter om din ekonomiska situation. Du kan också meddela att vill ansöka med en medsökande.
 
När du har fyllt i ansökningsformuläret får du invänta en kontakt från en handläggare via telefon. Inför den kontakten har handläggaren tagit del av din kreditinformation och kan därmed mer i detalj specificera hur ditt privatlån kan komma att se ut med maxgränser, återbetalningstid, räntesats, med mera. Om du accepterar Handelsbankens erbjudande om privatlån får du ett skuldebrev hem i posten. Några dagar efter det att skuldebrevet, undertecknat av dig, kommer Handelsbanken tillhanda kommer pengarna att betalas ut till ditt angivna konto. Att Handelsbanken alltid vill ha den här personliga kontakten är väl såväl en fördel som en nackdel.
 
Kostnaderna för att låna hos Handelsbanken begränsas till amortering och ränta, förutsatt att du väljer att betala via autogiro. Någon uppläggningsavgift tillkommer inte.
 

Villkor hos Handelsbanken

Liksom vad gäller för de flesta storbanker ställer även Handelsbanken lite större krav på dig som presumtiv låntagare. För att komma ifråga för ett privatlån hos Handelsbanken gäller följande:
Du ska vara minst 18 år fyllda
Du måste ha en fast inkomst från anställning eller pension
Du får inte ha några betalningsanmärkningar eller något skuldsaldo hos kronofogden.
 
Om du kan bli beviljad ett lån, samt hur mycket du kan få låna, bestäms efter en sedvanlig kreditprövning. Handelsbanken vänder sig alltid till Upplysningscentralen UC AB för att inhämta en kreditupplysning för kreditkontrollen.
 

Övrigt

Du som redan är kund hos Handelsbanken kan ansöka om en något förenklad form av privatlån genom “direktlånet”. Med detta lån kan du låna mellan 30 000 – 150 000 kr på mellan 1-10 år och få dina pengar utbetalda mycket skyndsamt direkt till ditt konto i banken.
 
Handelsbanken erbjuder även kort- och kontokrediter för mer flexibla krediter. Dessa kreditformer kan vara lämpliga alternativ till privatlån om du endast har behov av ett litet mindre tillskott under en kortare tid.
 

Insända recensioner Handelsbanken