Frogtails privatlån – snabblån

 

Frogtail
 
Frogtail är ett företag som specialiserar sig på privatlån på lite mindre summor med lite kortare löptider. Idén är att du enkelt och snabbt ska kunna låna till konsumtion, resor eller nödvändigheter till hushållet.

Frogtail drivs av norska Folkefinansgruppen, som är ett registrerat finans- och kreditbolag av norska Finanstilsynet. Filialen i Sverige, som tidigare gick under namnet Folkia, står under Finansinspektionens tillsyn. Förutom privatlån på mindre belopp erbjuder Frogtail även (från slutet av 2015) ett kreditkort med namnet Frogtailkortet.

Recension Frogtail av Bank24

Räntor - 70%
Webbplats - 80%
Support/Öppettider - 85%
Tjänsteutbud - 80%

79%

Totalbetyg

User Rating: 1.43 ( 4 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0770-99 20 00
Öppet vardagar 08:00-18:00
Öppet lördagar 10:00-15:00
Öppet söndagar 10:00-15:00

 
Frogtail ingår i Folkiakoncernen
Medborgarplatsen 3
Söderhallarna plan 10
StockholmVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Tillåter betalningsanmärkning men ej skuldsaldo.
 • Taxerad inkomst
 • Minst 18 år.
+ plus
 • Flera ansökningsalternativ
 • Individuell ränta
– minus
 • Hög ränta
 • Uppläggningsavgift

 

Frogtails lån

Frogtail privatlån är ett okomplicerat privatlån som du ansöker om på nätet eller via telefon eller sms. Med Frogtails privatlån kan du låna mellan 5000–40 000 kr med en löptid på mellan tre månader och 5 år (3-60 månader).
 
På många sätt påminner Frogtails erbjudande om ett sms-lån, men det finns en väsentlig skillnad och det är att räntan du erbjuds är lägre än den ränta du betalar för ett smslån/snabblån. Frogtail är därmed ett naturligt alternativ om du behöver låna pengar utan säkerhet snabbt och enkelt, men inte är särskilt intresserad av att ansöka om ett smslån.

Hur fungerar Frogtail privatlån?

Du har tre sätt att ansöka om ett privatlån hos Frogtail, nämligen via sms, telefon och på datorn. Flexibilitet är alltid en fördel och i den här aspekten ligger Frogtail onekligen i framkant.
 

 

Oavsett vilket sätt du använder dig av för att ansöka ska du börja med att fylla i ditt mobilnummer på webbplatsen, detta för att identifiera dig. Nästa steg är att ange ett par personuppgifter. Därefter, efter det att Frogtail har gjort en kreditupplysning och en kreditkontroll, kommer du att presenteras för ett låneerbjudande. Väljer du att acceptera erbjudandet kommer du sedan att få dina pengar utbetalda antingen samma dag eller nästa bankdag. Exakta tider för utbetalning kan dock vara olika för olika banker och det är inget Frogtail styr över.
 
Det är naturligtvis kostnadsfritt att ansöka om ett privatlån hos Frogtail. Emellertid tillkommer två olika kostnader. För det första får du betala en uppläggningsavgift på för närvarande 350 kr när lånet beviljas. Denna avgift läggs till totalen på din första månadsbetalning. För det andra tillkommer en fakturaavgift på 15 kr per avi.

Räntan på ditt privatlån hos Frogtail sätts individuellt utifrån hur din ekonomi ser ut. En del av dina ekonomiska uppgifter meddelar du själv i din ansökan och en del inhämtar Frogtail från en kreditupplysning. Frogtail använder inte UC för kreditupplysningar, utan konkurrenten Bisnode.
 
Som kund hos Frogtail får du en egen sida som du loggar in till via ditt mobilnummer och en personlig kod. På din egen sida kan du se ditt skuldsaldo, när nästa betalning ska vara inne och andra uppgifter om ditt engagemang hos Frogtail.
 

Villkor för privatlån hos Frogtail

För att du ska kunna ta ett privatlån hos Frogtail måste du först och främst uppfylla fyra grundläggande villkor. För det andra måste du bli godkänd i en sedvanlig kreditkontroll. Resultatet av denna är också avgörande för viken ränta du kan erbjudas.
 
De fyra grundläggande villkoren är:

 • Du ska vara 18 år eller äldre
 • Du måste ha en taxerad inkomst
 • Du ska vara folkbokförd i Sverige
 • Du får inte ha något skuldsaldo.

Om du är uppmärksam märker du att betalningsanmärkningar inte nämns i ovan villkor. Det är därför möjligt att ansöka om ett privatlån hos Privatlån trots att du är belastad av en eller flera betalningsanmärkningar.
 

Övrigt

Frogtail är ett av få kreditinstitut som specialiserar sig på mindre privatlån som sätter räntan helt individuellt efter låntagarens ekonomiska situation. Det är betydligt vanligare att långivarna använder sig av automatiserade processer. Om Frogtails koncept blir fördelaktigt eller mindre fördelaktigt för dig är också det helt individuellt.