FlexLimit lån och kreditkonto

 

Flexlimit
 
Flexlimit är en ny produkt (Oktober 2015) som Cfinance står bakom. Det är samma bolag som äger varumärkena Meddelandelån i Sverige och Luottoraha i Finland. Med flexlimit är tanken att man skall kunna låna upp till 20 000 kr som kan användas som en kontokredit. Detta lån är bra om man inte vet hur mycket man behöver låna men vill ha kontanter tillgängliga vid behov.

Det här är en högkostnadskredit.
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallåkonsument.se
 
Man betalar en låg ränta på det belopp som man behöver i kredit. Att ansöka om lån är alltid 100% gratis hos FlexLimit.

Recension FlexLimit av Bank24

Räntor - 85%
Webbplats - 90%
Support/Öppettider - 90%
Tjänsteutbud - 70%

84%

Totalbetyg

User Rating: 3.45 ( 3 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 014 0271 474
Öppet vardagar 08:30-17:00
Öppet lördagar 09:00-16:00
Öppet söndagar Stängt

Flexlimit lån

 
C FINANCE AB / FLEXLIMIT
Mäster Samuelsgatan 60
11121 StockholmVillkor

  • Regelbunden inkomst.
  • Svensk medborgare.
  • Inga betalningsanmärkningar sedan tidigare till Cfinance.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Låg ränta
  • Bra modern lånetjänst
– minus
  • Lågt högsta belopp att låna
  • Mycket hög andel avslag på ansökningar.

 

Flexlimit kreditkonto

Med hjälp av en kontokredit hos Flexlimit kan man låna precis så mycket pengar man behöver för stunden. Man väljer ett det maxbelopp som man vill ha och sedan väljer man själv hur mycket av krediten man vill utnyttja. Som exempel om man valt en kreditgräns på 8000 kr kan man då första låna 3000 kr och tredje veckan ytterligare 5000 kr för innehavande månad.
 
Jämför man ett vanligt snabblån så är den största fördelen att man inte behöver göra en ny låneansökan varje gång man behöver ett lån. Man betalar en låg ränta för lånat belopp varje gång upp till sin kreditgräns. Hos Flexlimit får man besked direkt på skärmen vilket kreditbelopp som man beviljas och önskar man en utbetalning så görs den omedelbart under vardagarna.
 
Flexlimit har direkt bankförbindelse till Nordea och Handelsbanken. Till övriga banker kan det ta 1-2 vardagar innan pengarna syns på ditt konto.
 

 

Hur ansöker jag?

Det enklaste och snabbaste sättet att göra en låneansökan är via deras webbsida. Man fyller i uppgifter om sig själv och vilket kreditbelopp man önskar och identifierar sig själv genom sin bankkonto eller via Bank-ID. Efter att man skickat iväg ansökan kommer man få ett besked direkt på skärmen med ett godkännande eller nekande av ansökan.
 
Om ansökan avslogs kan det bero på många orsaker och det bästa är då att kontakta Flexlimits kundtjänst så hjälper de dig gärna att reda ut varför.
 

Hur betalas krediten samt kostnad?

Man kan ansöka om ett kreditbelopp på tre olika belopp.
5000 kr får man en månadsränta på 9,9 % och en effektiv årsränta på 210 %.
10 000 kr ger en månadsränta på 8,7 %, och en effektiv på årsränta 172 %
15 000 kr ger en månadsränta på 7,4 %, och en effektiv årsränta på 135,53 %.
 
Man kan välja mellan 2 st olika amorterings alternativ. Väljer man en minimiamortering så fungerar det så att summan för den månatliga minimidelbetalningen är 15% av den totala skulden eller minst 1500 kronor.
 
Vill man istället betala med deras annuitetsdelbetalning så betalas skulden på sitt kreditkonto löpande.
 

Övrigt

Hela Flexlimits webbplats, inklusive sidorna för ansökan om lån, är mobilanpassade. Det spelar ingen roll vilken surfapplikation ni använder.
Då de samarbetar med CreditSafe AB och all kreditupplysningsinformation fås från från dem så registrerar ingen UC förfrågan när ni lånar pengar hos Flexlimit.
 
Flexlimit och moderbolaget Cfinance är medlem i S.K.E.F, som är en branschförening för företag som erbjuder konsumenter snabblån. Medlemsföretag skall tillämpa en god kreditgivningssed för att säkerställa kvalitet och trygghet för konsumenter på den svenska lånemarknaden.