Företagslån hos Fakturino

När ett företag letar efter rätt finansiella förutsättningar för att kunna växa kan de vända sig till Fakturino. De jämför anbud inom företagslån, fakturafinansiering och företagsleasing för att kunna ge bästa möjliga erbjudande till dig som företagskund. Allt sker direkt via deras plattform på nätet.
 

Fakturino

Recension Fakturino av Bank24

Räntor - 65%
Webbplats - 80%
Support/Öppettider - 65%
Tjänsteutbud - 82%

73%

Totalbetyg

User Rating: Be the first one !


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-400 20 444
Öppet vardagar 08:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Fakturino företagslån

Fakturino Sverige AB
Gjörwellsgatan 30
112 60 Stockholm
kundservice@fakturino.seVillkor

  • Svenskt företag.
  • Svensk medborgare.
  • Minst 18 år.

 

Om Fakturino

Företag har olika behov av finansiering, beroende på bland annat bransch och storlek. Tidigare var det ofta svårt att hitta en bra lösning. Marknaden saknade transparens och många företag tvingades till dyra lån och krediter.
 
När Fakturino etablerades år 2013 ville man komma till rätta med den typen av problem. Som den första oberoende digitala aktören på området började man ställa finansinstitut och banker mot varandra. En företagare som utnyttjar deras tjänsteplattform slipper lägga tid och energi på att kontakta olika aktörer på egen hand, eftersom anbuden levereras direkt via Fakturino.
 
Sedan starten har företaget fortsatt att expandera. Nuförtiden är de en del av Bonnier News och huvuddelen av verksamheten är fokuserad på Sverige och Norge. Massvis av företag har redan fått hjälp, vilket gjort att de kunnat fortsätta växa och göra investeringar. Fakturinos huvudkontor ligger på Gjörwellsgatan i Stockholm.
 

Fakturinos tjänster

Hos Fakturino erbjuds en rad olika finansieringsformer som riktar sig till företag. Det enda grundkravet är att företaget fakturerar sin försäljning. Vanligtvis tar det inte mer än 24 timmar att få svar via deras plattform, men ofta går det ännu snabbare.
 
När du som företagare sedan valt ett anbud brukar pengarna betalas ut inom någon bankdag från att avtalet har tecknats. Fakturino ser gärna att man kontaktar dem om man har frågor eller vill ha hjälp av deras experter.
 

Företagslån

Precis som namnet antyder är det en kredit eller ett lån där ett företag står som låntagare. Det kan handla om reverslån, lagerfinansiering eller leveranskredit. Tjänsten är tillgänglig för alla typer av företag. Det viktiga är god betalningsförmåga och bankerna föredrar konkreta siffror framför spekulativa framtidsprognoser.
 
Inte sällan krävs någon form av säkerhet för lånet, särskilt för en nystartad firma eller ett nytt affärsområde som banker och kreditgivare upplever som mer riskfyllt. Ju bättre de ekonomiska förutsättningarna ser ut, desto bättre ränta går det att få.
 

Företagsleasing

När ett företag behöver köpa bilar, kontorsmaskiner, entreprenadmaskiner eller andra inventarier, så kan de välja att hyra av ett finansinstitut eller en bank istället för att köpa. En av de stora fördelarna med företagsleasing är att slippa binda upp kapital.
 

 
De två vanligaste formerna som erbjuds är finansiell leasing och operationell leasing. I den förstnämnda hyr företagaren produkten och tar sedan över ägandet efter leasingperioden. I den andra formen står uthyraren kvar som ägare när leasingperioden löper ut. Att leasa är ofta ekonomiskt fördelaktigt och kan leda till att företaget kan visa upp bättre nyckeltal med en lägre skuldsättningsgrad.
 

Factoring

Factoring är ett samlingsbegrepp för fakturabelåning och fakturaköp. Tjänsten är bra när du som företagare vill kunna få betalt omedelbart och säkerställa ett positivt kassaflöde. Ingen annan finansieringsform är lika effektiv som factoring när det handlar om att frigöra stora mängder kapital i förhållande till sin omsättning, eftersom företaget inte längre behöver agera bank åt sina kunder.
 
Exakt hur factoring är utformat beror till stor del på banken eller kreditinstitutet. De brukar ha olika prissättningsmodeller. Med Fakturinos jämförelsetjänst blir det enkelt att hitta det bästa erbjudandet.
 
Företag kan använda Fakturino gratis
För dig som företagare kostar det ingenting att använda Fakturinos tjänster. Det finns inte heller något bindande avtal. Istället är det finansbolagen och bankerna som betalar Fakturino i utbyte mot att de får fler företagskunder. De är också noga med att skydda all företagsinformation som lämnas.
 
Den används enbart för att kunna erbjuda bästa möjliga villkor för finansieringen. Inga uppgifter lämnas ut till tredje part.