Fairlo – det rättvisa vardagslånet

 
Fairlo är en långivare som erbjuder vardagslån för privatpersoner. Vardagslån är bara ett av många begrepp som används istället för privatlån. Vi lever i förändringarnas tider, vilket kan innebära att det är lätt hänt att man behöver pengar snabbt – kanske till studier, en ny bil, en kontantinsats eller en renovering.
 
Många väljer då att ta ett enkelt och smidigt lån och ansöka online. Det är det Fairlo är här för.
 

Fairlo.se snabblån

Recension Fairlo AB av Bank24

Räntor - 85%
Webbplats - 60%
Support/Öppettider - 58%
Tjänsteutbud - 50%

63%

Totalbetyg

User Rating: Be the first one !


Kundtjänst:
Telefonnummer: Måste boka telefontid
Öppet vardagar 09.00-17.00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Fairlo.se

Fairlo AB
Gamla Brogatan 11
111 20 Stockholm
kundservice@fairlo.seVillkor

  • Ej skuldsaldo.
  • Betalningsanmärkning prövas.
  • Årsinkomst på 120 000 kr.
  • Minst 20 år.

 

 

 

Fairlo – Om företaget

Fairlo har fått sitt namn efter engelskans “fair” som betyder rättvis. Detta för att man helt enkelt vill skylta med sina generösa villkor. Fairlo grundades 2016 av två bröder som ville ge fler möjligheter till privatpersoner oavsett deras ekonomiska situation. Deras mål var att rikta sig till gemene man som helt plötsligt skulle kunna stå inför ett livsval och därmed behöva extra pengar. På så sätt hjälper Fairlo folk att ta makt över det egna livet.
 
Vardagslånet hos Fairlo
Det privatlån som Fairlo erbjuder kallas för Vardagslånet. Det är ett mindre privatlån eller snabblån på ett maxbelopp om 10 000 kronor och kan användas till valfritt syfte. Lånet har många fördelaktiga villkor såsom att betalas ut under veckans alla dagar och tidpunkter, ha en effektiv ränta på 19 % och med en möjlighet att ändra sitt lånebelopp eller sin amortering via sitt eget Fairlo-konto. Vardagslånet har olika löptider beroende på vilket belopp du lånar.
 

  • Upp till 2000 kr – 0-18 månader
  • Upp till 5000 kr – 0-26 månader
  • Upp till 10 000 kr – 0-36 månader

 
Det tillkommer inga dolda avgifter hos Fairlo. För varje klumpsumma som nämns ovan måste du betala ett minimibelopp varje månad.
 

  • Upp till 2000 kr – 129 kr/månaden
  • Upp till 5000 kr – 235 kr/månaden
  • Upp till 10 000 kr – 363 kr/månaden

 

Ansökningsprocessen hos Fairlo

Du ansöker om Vardagslånet online via Fairlos hemsida. Den gröna knappen sitter längst upp i högra hörnet med texten “Ansök här”. Det är enkelt att fylla i ansökningsformuläret som består av två steg. I det första fyller du i ditt personnummer, mobilnummer och e-post och i det andra nämner du vilket belopp du vill låna.
 
Villkor
Du behöver vara 20 år för att ansöka
Du ska ha en svensk folkbokföringsadress
Din årsinkomst ska vara minst 120 000 kr/år
Du ska ha ett svenskt bankkontonummer
Du får inte ha innestående skulder hos Kronofogden

 
En kreditupplysning tas sedan via Bisnode. Fairlo använder sig alltså inte av UC , så lånet räknas som ett snabblån utan UC vilket gör att din ansökan förblir anonym för andra långivare och banker.
 

Fairlos kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med kundtjänsten på Fairlo är öppettiderna varje vardag kl. 09.00-17.00 om du vill använda chatten. Tryck bara på support-knappen längs ned i högra hörnet och starta en konversation. Det går också att skicka ett vanligt mejl samt boka en telefontid på hemsidan. Du kan välja mellan olika tidpunkter på dagen, kryssa i dem och vänta på återkoppling.
 
Det kan vara skönt att veta att du har flera alternativ då en del föredrar att prata och andra företar att hålla konversationen digitalt.
 
Mina sidor
Det bästa alternativet för att rå över din egen skuld, ändra lånebelopp eller amortering är att gå in på Mina sidor – din egen profil som skapas när du ansöker om ett lån. Via Mina sidor kan du fixa det mesta själv utan att behöva vänta på kundtjänsten i den mån den inte är öppen.
 

Fairlo – ett enkelt och vardagligt lån

Att kunna ta ett rättvist lån på sjysta villkor är alla människors rättighet. Det tycker i alla fall Fairlos grundare som vill ge alla en chans att förändra sina liv. Ansök upp till 10 000 kr och använd pengarna till det som du tycker känns viktigast för stunden.