Lånemäklaren Direkto

Direkto “den schyssta lånegivaren” som är deras slogan bildades 2012 och vid rodret sitter Hemad Razavi som är verkställande direktör. Direkto fungerar som en lånemäklare vilket innebär att du inte lånar pengar direkt av bolaget utan de agerar mellanhand och förhandlar om den bästa räntan för dig med ett antal banker.
 

Direkto logo

Recension Direkto AB av Bank24

Räntor - 80%
Webbplats - 90%
Support/Öppettider - 55%
Tjänsteutbud - 55%

70%

Totalbetyg

+ Generösa lånevillkor + Personlig service + Bra webbsajt med enkelt att hitta avgifter och villkor

User Rating: 3.48 ( 8 votes)

Kundtjänst:
Kundservice: 020-252626
Öppet: Måndag – torsdag 09:00-18:00
Öppet: Fredag: 09:00-15:30
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Direkto
Direkto AB
Birger Jarlsgatan 2
114 34 Stockholm
Org.nummer 556962-9404Villkor

  • Betalningsanmärkning kan godkännas.
  • Dock inga anmärkningar sista 6 månaderna.
  • Minst 20 år.
  • Årsinkomst på 100 000 kronor.

 

Låna pengar av Direkto

 
Direkto erbjuder förmedling av lån från 10 000 kronor till 500 000 kronor. Deras affärside är att förmedla lån till privatpersoner. Hur går det då till? Ansökan görs online via deras webbsajt eller via telefon. Du väljer hur mycket du behöver låna samt väljer vilken återbetalningstid du önskar.
 
Direkto efterfrågar även en del personlig information om dig som söker. Har du en medsökande går det bra att söka tillsammans. Det ökar generellt chansen att beviljas lån.
 
När du skickat iväg ansökan så kommer direkto att kontakta samtliga anslutna banker som i sin tur återkopplar med ett låneerbjudande oftast samma dag eller allra senast 24 timmar efter. Direkto sammanställer svaren och presenterar det bästa erbjudandet för dig.
 
Du väljer som sista steg om du vill acceptera låneerbjudandet. Observera att endast 1 st UC förfrågan kommer att göras oavsett hur många banker som svarar med ett låneerbjudande.
 

Du kan när som helst välja att slutbetala ditt lån utan extra kostnad och vill du i efterhand förändra återbetalningstid brukar det gå bra utan avgift. Vilken ränta du kommer att få går inte att säga innan, det beror på att bankerna sätter räntan baserat på din ekonomiska situation. Den effektiv räntan är från 3,50% till 33,23%.
 

 

Tjänster
Direkto erbjuder endast förmedling av privatlån och inga andra tjänster.

För att få låna pengar av Direkto skall du ha en årsinkomst på minst 100 000 kronor och du skall vara mellan 20 till 70 år. Du skall vidare ha mobilt Bank-ID samt du måste vara skriven i Sverige. Betalningsanmärkningar kan accepteras men observera att du inte får ha några som tillkommit senaste sex månaderna.
 
Du får vidare ha max 10 betalningsanmärkningar som inte får överstiga 50 000 kr. Du kan max bli beviljad ett belopp på 200 000 kr när du har en betalningsanmärkning. Ett aktivt skuldsaldo hos kronofogden accepteras inte.
 
Bank24 kommentar
Direkto erbjuder en solid tjänst där ledorden är ansvarsfull utlåning med en personlig kontakt. Andelen godkända lån ligger på en bra nivå vilket de generösa lånevillkoren med ett accepterande av betalningsanmärkningar säkerligen påverkar.
 
Vi känner inte till personerna bakom bolaget och med den researchen vi gjort ej hittat något alarmerande. En detalj som vi uppskattar är att de aktivt stödjer BRIS och en del av överskottet för verksamheten skänks till nämnda organisation.