Företagslån genom Corpia

 
Corpia är ett bolag som har valt att specificera sig på företagslån. Företaget startade upp under år 2012 och har sedan dess hjälpt aktiebolag i Sverige att skaffa sig mer kapital för att kunna få sin verksamhet att växa sig större och bli mer väletablerad. I dagsläget har Coripa en obligation med en ram på hela 150 miljoner svenska kronor.
 
Det betyder att bolaget även kan erbjuda företagslån som är mycket stora. Om du har ett aktiebolag kan du låna upp till hela 3 miljoner kronor.

Corpia

Recension Corpia av Bank24

Räntor - 60%
Webbplats - 65%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 72%

64%

Totalbetyg

User Rating: 4.36 ( 7 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 010 750 05 90
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Corpia företagslån

Corpia AB
Kungsgatan 10
111 43 Stockholm
info@corpia.seVillkor

  • Ej skuldsaldo.
  • Svenskt företag.
  • Enbart aktiebolag.
  • Bra kreditrating.

 

 

Corpia AB företagskredit

Corpia riktar sig främst till företag som är medelstora eller små och fokus ligger på att få företaget att försöka växa sig ännu större. Corpia tillhandahåller en riktigt bra plattform som man kan använda sig av för både ansökning, information och återbetalning av företagslånet.
 
Detta säkerställer att du som låntagare kan ha full kontroll över dina inbetalningar och skulder på ett tryggt och säkert sätt. Bolaget använder sig av en faktura som skickas ut varje månad. På fakturan kan du se inbetalningsinformation samt amortering och ränta.
 

Vem passar lånet för?

Som tidigare nämnt så riktar sig Corpia till företagare som behöver kapital för att kunna utöka sin verksamhet, men det finns även lånekrav som du måste uppfylla för att kunna få din ansökan beviljad. För det första gäller det att bolagsformen är ett aktiebolag. Corpia riktar sig således inte till handelsbolag, enskilda bolag eller kommanditbolag.
 
Aktiebolaget behöver även vara svenskt och du ska kunna uppvisa en viss kredit. Du använder dig av ett mobilt BankID för att legitimera dig. Se till att införskaffa ett sådant om du ännu inte har det. Utöver bolagsform behöver du även uppfylla nedanstående regler och villkor.
 

  • Du kan låna utan säkerhet, men personlig borgen krävs
  • Du får en uppläggningsavgift på 2 %
  • En kreditupplysning tas på företaget samt på företrädaren med Credisafe
  • Räntan ligger någonstans mellan 8-12 %
  • Du får en återbetalningstid på 1-36 månader

 

Hur mycket får man låna?

Hur mycket du kommer att få låna till ditt företag beror främst på vilken kreditrating det är som ni har. Beloppet kan således variera väldigt kraftigt från företag till företag. Om ditt företag har en rating på 80-100 så tyder detta på en mycket god kreditvärdighet.
 
Det kommer i sin tur leda till att du har möjlighet att få ett större belopp beviljat. Skulle det däremot vara så att ratingen ligger mellan 15-39 så är det svårare att få ett företagslån. Det kan dock fortfarande fungera, men då gäller det att du kan lämna någon form av säkerhet. För rating mellan 0-14 är risken mycket stor att du får avslag på ansökan. Som mest kan du få ett lån beviljat på 3 miljoner svenska kronor, men då gäller det naturligtvis att din kreditrating är god.
 
Så går det till
Att ansöka om ett företagslån via Corpia är mycket enkelt. Det enda du behöver göra är att fylla i dina uppgifter och lämna information om hur mycket du vill låna och hur lång löptid som du önskar. Du legitimerar dig sedan med hjälp av ditt BankID och kan därefter komplettera med kontaktuppgifter.
 
När ansökan kommer in till Corpia kommer den att ses över och du får återkoppling så snart som möjligt. Om lånet blir beviljat så kommer pengarna att skickas till ditt företagskonto.
 
Observera att du inte får ha någon betalningsanmärkning på företaget eller skuld hos Kronofogden för att din ansökan ska kunna gå igenom. Du måste också se till att ditt företag har varit verksamt under minst ett år och ha en lägsta omsättning på 2 miljoner kronor om året.
 
Uppfyller du Corpias krav och är intresserad av ett företagslån? Du ansöker snabbt och enkelt via hemsidan!