Krea – Lån för ditt företag

Krea är en långivare som specialiserat sig på jämförelser av företagslån. Genom mångårig erfarenhet, breda kunskaper och en vision om att hjälpa även nystartade företag är Krea ett tryggt alternativ när du behöver ett företagslån.
 
Själva ansökningsprocessen tar inte mer än några minuter och därefter får du förslag från upp till 16 lika långivare. Krea erbjuder därför en enkel, smidig och effektiv tjänst som gör det möjligt att hitta rätt lån med minimal ansträngning.
 

Krea

Recension Krea av Bank24

Räntor - 90%
Webbplats - 80%
Support/Öppettider - 78%
Tjänsteutbud - 98%

87%

Totalbetyg

+ Låt bankerna slåss om ditt företagslån! + Kostnadsfri ansökan

User Rating: 3.7 ( 3 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-551 082 62
Öppet vardagar 09:00-18:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Krea

Krea Technology AB
Sankt Eriksplan 2
113 20 Stockholm
Organisationsnummer: 559173-2895Villkor

  • Ha ett registrerat Aktiebolag, handelsbolag eller enskild firma
  • Omsättning på minst 50 000 kr/mån eller 600 000 kr/år.
  • Inget skuldsaldo hos kronofogden.
  • Betalningsanmärkningar kan vara OK.

 

Så fungerar det hos Krea?

Enligt Krea tar det bara två minuter att komplettera deras ansökningsformulär som du hittar på hemsidan. Där väljer du även önskat belopp upp till 2 000 000 kronor och kan sedan jämföra offerterna du får av de olika långivarna under nästkommande 24 timmar.
 
För att få förslagen begärs först en sedvanlig kreditprövning via UC, men genom Kreas tjänst är det bara en enda kreditprövning som tas. Du behöver därför inte oroa dig över att låneansökningen påverkar din kreditvärdighet på något större sätt.
 

Utbetalning och återbetalning

Som kund hos Krea behöver du inte vänta länge på utbetalningen av ditt lån, utan om du signerar avtalet i tid kan du erhålla pengarna redan samma dag. När det gäller återbetalning betalar du det belopp som du kommit överens om med långivaren och som fastställs i avtalet.
 
Du kan också välja att återbetala hela beloppet i förväg och det sker ofta kostnadsfritt. Det finns dock några företag som begär en mindre avgift för det och detaljerna hittar du hos respektive långivare.
 

Krav

Precis som flertalet andra nya långivare satsar Krea på att bistå företagare oavsett hur länge de varit aktiva på marknaden. Även omsättningen varierar hos olika företag och på Krea har man som målsättning att nå även de företag som har lite lägre intäkter. När du vänder dig till företaget kan du därför vänta dig följande krav:
 

  • Ditt företag har varit aktivt i minst 6 månader
  • Företaget har en omsättning på minst 50 000 kr per månad
  • Företaget är ett registrerat handelsbolag, aktiebolag eller en enskild firma.

 
Notera att även andra krav kan tillkomma, eftersom olika långivare kan ha något olika krav. Du har självklart en större chans att bli beviljad fler lån om varken du eller företaget har skuldsaldo hos Kronofogden.
 
Ränta
Själva syftet med Krea är just att du ska kunna jämföra olika företagslån och på så vis hitta det som passar dig bäst. En aspekt som är av stor betydelse i det här sammanhanget är givetvis räntan, som kan variera kraftigt mellan olika långivare.
 
Därför kan du vinna ganska betydliga summor genom att få flera låneerbjudanden och se vilket som har lägst ränta. Räntan bestäms främst av företagets nuvarande betalningsförmåga, tidigare uppgifter samt hur det bedöms kunna betala av lånet i framtiden.
 

Om Krea

Företaget Krea grundades år 2018 och drivs av företagare med mångårig erfarenhet samt breda kunskaper inom just företagslån. Grundarna har själva varit med om att jämföra olika lån, vilket inte alltid varit helt lätt, och de vet hur svårt det kan vara att hitta rätt belopp till rätt kostnad.
 
De är också väl medvetna om hur tufft det kan vara för den nya företagaren som ännu inte hunnit komma så långt, och syftar därför till att bli en ledande aktör som kan hjälpa alla företag – stora som små.
 
Kundtjänst
Kreas målsättning är att bli störst i Norden när det gäller jämförelse av företagslån, men än så länge har man endast ett kontor på Sankt Eriksplan i Stockholm. Du är välkommen att kontakta företagets kundtjänst via telefon på 08-551 082 62 eller mejla till kundservice@Krea.se. Om du går in på hemsidan kan du även välja den snabba live chatten.