Företagslån av Capcito

 
Capcito är en kreditgivare som riktar sig till företag med olika tjänster. När det är dags för en ny investering, när det är skralt i kassan och du behöver ett företagslån, eller när din verksamhet behöver sälja eller belåna sina fakturor, står Capcito således med hjälpen i högsta hugg.

Capcito företagslån

Recension Capcito av Bank24

Räntor - 78%
Webbplats - 75%
Support/Öppettider - 50%
Tjänsteutbud - 80%

71%

Totalbetyg

User Rating: 5 ( 1 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 010-157 80 00
Öppet vardagar 08:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Capcito lån

Capcito finance AB
BOX 7527
103 92 Stockholm
info@capcito.seVillkor

  • En aktiv och kreditvärdig verksamhet
  • Svensk medborgare
  • Aktuell försäljning
  • Svenskt företag

 

 

Kreditgivaren Capcito för företag

Ansökningsprocessen går i stort sett till på samma sätt som för en privat kredittagare, där du ansöker online och signerar med BankID. Dock analyserar Capcito verksamheten på ett lite annorlunda sätt jämfört med en vanlig kreditkontroll – nämligen via bokföringen.
 
Analysen av bokföringen sker omgående och sedan tar det drygt 24 timmar innan du får ditt slutgiltiga svar. Det går även att koppla sin företagsbank till Capcito, vilket gör att processen går snabbare. På så vis har Capcito större koll på hur din verksamhet fortlöper.
 

Capcitos historia

Bakom Capcitos affärsidé och företag står ett gäng grundare från olika yrkesområden (ekonomi, matematik, teknik, finansvärlden o s v) som hade för vana att få nej av banker när de var verksamma. Med en frustration och en kreativitet som mix, skapades Capcito för företag 2014.
 
Man ville bli en långivare som förstod sig på knipor i vardagen som alla företag någon gång drabbas av. Då ska det vara lätt att få hjälp och vips så kom Capcito till världen. På hemsidan kan du som nyföretagare även få råd och tips om hur du bör tänka i uppstarten.
 

Capcitos tjänster

Capcito erbjuder 3 tjänster för företagare. Här nedan listas dem i punktform och vidare i artikeln kan du läsa om deras villkor.
 

  • Företagslån
  • Fakturaförsäljning
  • Fakturabelåning eller checkkredit med annat namn

 
Företagslån
Om du behöver ett företagslån ska du skapa ett konto på Capcitos webbplats och sedan logga in för att ansöka. Capcito har inte satt upp något allmänt lånespann – det är du själv som beslutar om belopp och löptid. Återkopplingen sker inom ett dygn där du får veta om beloppet godkänns eller om Capcito väljer att minska summan och återbetalningstiden eller inte.
 
Räntan för företagslånet sätts baserat utifrån verksamheten och betalningsförmåga o s v. Räntespannet är 0,8–4%. Du betalar tillbaka månadsvis med ett fast belopp. Det tillkommer inga dolda avgifter.
 
Fakturaförsäljning
Ett annat sätt att frigöra likvida medel i företaget är att sälja sina fakturor istället för att gå och vänta på kundernas betalningar som kan komma in betydligt långsammare – kanske om 30 – 90 dagar. När du säljer dina fakturor till oss tar Capcito hand om allt inklusive kreditrisken och du får pengar omgående.
 
Du får max 99 % av fakturans belopp och betalar 1 – 3,5 % i avgift per varje enskild faktura. Några andra avgifter tillkommer inte.
 
Checkkredit/fakturabelåning
Som tredje tjänst erbjuder Capcito fakturabelåning. Det innebär att du och ditt företag belånar era fakturor och kan använda pengar direkt. Ränta betalas endast för de dagar som pengarna nyttjas och inga andra avgifter är aktuella. Räntan på fakturabelåning per 30 dagar är 0,8 – 2,9%.
 
Detta fungerar således som en kredit för företag, där pengar endast används i den mån de behövs och inte mer än så. Checkkrediten sätts med ditt företags försäljning som utgångspunkt och kan även växa i takt med att din försäljning utökas. En checkkredit hos Capcito är inte bindande.
 

Så fungerar det

När du ansöker hos Capcito registrerar du dig på ett konto och du måste även koppla din bokföring dit. Denna fungerar som en slags kreditupplysning om man jämför med privatlån. Capcito sträcker sig till företag som har någon form av försäljning som verksamhet.
 
När du är registrerad kan du ansöka om någon av tjänsterna som beskrivs ovan. Det erfordras inga fysiska möten, utan allt sker digitalt och med legitimering med BankID. Utbetalning sker måndag-fredag och likaså svaret på din ansökan.