BusinessCredit – Låna till företaget

 
Vid uppstarten av ett företag kan det ibland bli lite kärvt, rent ekonomiskt. Då kan ett företagslån reda ut problemen och få ditt företag att komma på grön kvist igen. BusinessCredit drivs av WS Finance Global AB som har varit etablerade sedan 2006. De ingår i sin tur i WestStar-koncernen som har sin bas i Finland.
 
Syftet med deras existens är att bidra med finansiell företagshjälp inom en rad områden och branscher för att ge en spark i rätt riktning åt verksamheter som har stora ambitioner. BusinessCredit vänder sig således till små och stora företag som behöver ett lån för att generera tillväxt eller investera i olika tillgångar på kort eller lång sikt.

Businesscredit.se

Recension BusinessCredit av Bank24

Räntor - 70%
Webbplats - 70%
Support/Öppettider - 60%
Tjänsteutbud - 77%

69%

Totalbetyg

User Rating: Be the first one !


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-5092 7933
Öppet vardagar 09:00-15:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt
Businesscredit företagslån

WS Finance Global AB
Organisationsnummer: 559128-1885
kundtjanst@businesscredit.seVillkor

  • Svenskt företag som finns i Bolagsverkets register
  • De ansvariga personerna i företaget har gott rykte
  • Företaget har inga betalningsanmärkningar.
  • Borgensmannen/männen har inga betalningsanmärkningar.

 

Lånebelopp hos BusienssCredit

Hos BusienssCredit kan du som företagskund låna mellan 10 000 – 500 000 kronor och välja en återbetalningstid på 3 -12 månader. Upp till en summa på 200 000 kronor måste företaget ha en borgensman, och för belopp som överskrider denna summa, så gäller 2 borgensmän.
 
Dessa måste givetvis ha god kreditvärdighet och underteckna låneavtalet med sina namnteckningar. Dessa personer ingår i en så kallad proprieborgen och innebär att de, som vanliga privatpersoner, ansvarar för lånet om du/företaget försummar dina skyldigheter till återbetalning.
 

Kostnader för lånet

Alla lånebelopp omfattar en fast kostnad att betala varje månad. Dessa kostnader är inte ämnade för förändring utan är tydligt kommunicerade vid varje betalningstillfälle. Om du vill se vad samtliga lånebelopp och respektive löptider avser för kostnader, så finns det ett räkneexempel på BusinessCredits hemsida.
 
För att ta ett exempel så medför ett företagslån på 100 000 kronor med 12 månaders löptid, en månadskostnad på 11 803,34 kronor, vilket gör att det totala beloppet kommer att uppgå till 141 640 kronor. Det finns således inga individuella räntesatser eller övriga kostnader som döljs.
 
Om du däremot missar en betalning eller rent av avstår från att betala, uppkommer inkassoavgifter samt förseningsränta att tillkomma.

Ansökningsprocessen

Att ansöka om ett företagslån hos BusinessCredit är lika enkelt som en låneansökan på nätet är för en privatperson. Du fyller i formuläret och uppger önskat belopp och löptid samt dina och ditt företags uppgifter. Även dina borgensmän måste uppge väsentlig information för att göra ansökan komplett.
 
Svaret ges samma dag och pengarna kommer in på företagets bankkonto samma eller följande bankdag, om processen hinner avslutas innan kl.15. Signerar gör du med bank-id som till följd medför en säker och snabb utbetalning.
 

BusinessCredits krav på låntagare

Alla företag som figurerar i Bolagsverkets register är välkomna att ansöka. Angående betalningsanmärkningar får några sådana inte förekomma och denna regel gäller både företaget självt samt den eller de borgensmän som innefattas i låneprocessen.
 
Antalet år som företaget har varit befintligt har ingen betydelse och BusinessCredit har som målsättning att alltid göra en helhetsbedömning istället för att begränsa både sig själva och sina kunder.
 
För att ta en kreditupplysning använder sig BusinessCredit inte av UC utan av Bisnodes upplysning. Detta är något positivt för dig som företagare som då slipper att vara synlig för samtliga banker i UC:s register om du skulle ansöka om nytt lån inom en kommande framtid.