Betala räkningar med kreditkort

Se avgifter för att betala räkningar med kort.

Intresset för en ny sorts betaltjänst som gör det enkelt och säkert att betala räkningar med sitt kreditkort har ökat senaste tiden. Fördelen med att använda denna typ av tjänst är att man kan dra nytta av de poäng och bonusar som man samlar på sitt betalkort.
 
De flesta kortleverantörer erbjuder någon form av cashback som gör att man får fördelar och ekonomisk vinning ju mer man använder kreditkortet. De företag som erbjuder denna typ av betalservice tar ut en provision på varje räkning. Visa och Mastercard accepterar alla betalservice företag och det finns även fler kortutgivare som kan accepteras.
 

Företag
Maxbelopp
Avgift
Korttyp
Säker betalning
Min Ålder
Ansök
Företag BetaloBetalo
Belopp Nej
Avgift2,5 %
Korttyp Visa, Mastercard, Amex
Säker betalningJa
Min Ålder 18 år
Ansök
Företag BillhopBillhop
Belopp Nej
Avgift2,5 %
Korttyp Visa, Mastercard, Diners, Amex
Säker betalningJa
Min Ålder 18 år
Ansök

 

Hur går det till att betala med kortet?

På respektive företags hemsida kan

man sköta hela processen. Man börjar med att välja vilket kreditkort man vill använda. Se vår kreditkortsavdelning för alla kort i Sverige. Sedan väljer man mottagare via bankgiro eller plusgiro till det företaget man skall betala till. Sedan väljer man datum samt summa precis på samma sätt som man gör när man betalar sina räkningar via sin ordinarie bank. Via betalservice företagen kan man betala räkningar till alla företag som har ett anslutet bankgiro eller plusgiro.
 

Säkerhet
Det är säkert att använda denna typ av tjänster så länge dessa villkor uppfylls:

  • Se att företaget ni vill använda har ett https certifikatet och är signerat med någon av de stora leverantörerna VeriSign/Norton SSL för att nämna några.
  • Se till att företaget är anslutet och godkänt som betalserviceföretag av finansinspektionen.
  • Företaget som ni använder som leverantör skall helst inte lagra kreditkortsdata på sina egna servrar.
  • Detsamma gäller dina pengar som du betalar räkningarna med. Företaget skall inte lagra pengarna utan endast använda ett klientmedels konto hos en svensk bank tillfälligt.

 
Krav som ställsbetala räkningar
Man måste vara myndig och minst 18 år gammal för att betala och använda en betaltjänst. Vidare måste man vara skriven i Sverige och inneha ett svenskt personnummer. Sista kravet som ställs är att man har ett kreditkort/betalkort som man kan använda för att betala sina räkningar.
 
De flesta av de företagen som erbjuder denna typ av betalservice har stöd för att man skall kunna göra sina ärenden oavsett plattform.
 
Fördelar
Den stora fördelen med att använda kreditkort för sina räkningar är att man kan dra nytta av de förmåner som de nästan alla kreditinstitut erbjuder. Det kan vara förmåner som: Bonus och poäng på alla inköp man gör på kortet.
 
Det är vanligt att man får rabatter och olika typer av erbjudanden som hotellbokning, rabatt på bensin eller rabatterade flygresor. Har man en tuff räkningsmånad kan man dela upp sin betalning när man betalar med sitt kort.
 
De flesta företagen har även en räntefri period som oftast sträcker sig mellan 15 upp till 60 dagar. En del av företagen har även en så kallad payback, dvs att man kan pengar tillbaks.