Bank Norwegian kreditkort och lån

 

banknorwegian
 
Bank Norwegian är ett kreditinstitut som har vuxit fram under flygbolaget Norwegians paraply. Från början var den enda tjänsten Norwegian-kortet genom vilket flitiga resenärer med flygbolaget kunde tjäna poäng på sina resor, poäng som sedan kunde användas för köp av nya resor.
 
Norwegian-kortet finns kvar än idag, men idag erbjuder Bank Norwegian också ett mer eller mindre komplett utbud av banktjänster, inklusive internetbank för betalning av räkningar, sparkonton, bankkort och kreditkort samt privatlån.
 
Bank Norwegian är ett varumärke som ägs av Bank Norwegian AS, som i sin tur ägs av Norwegian Finans Holding ASA. Bolagen är norska, men man har licens att bedriva bankverksamhet i Sverige från Finansinspektionen.

Recension Bank Norwegian av Bank24

Räntor - 85%
Webbplats - 75%
Support/Öppettider - 50%
Tjänsteutbud - 70%

70%

Totalbetyg

User Rating: 2.77 ( 19 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 0770-45 77 66
Öppet vardagar 10:00-16:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

 
Bank Norwegian
Postboks 338
0101 Oslo
NorgeVillkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Inga betalningsanmärkningar.
 • Minst 23 år.
+ plus
 • Låg ränta
 • Bra tjänster
– minus
 • Uppläggningsavgift
 • Höga förseningsavgifter

 

Bank Norwegian privatlån

Bank Norwegian erbjuder svenska privatpersoner att låna mellan 5000–600 000 kr i form av privatlån/blancolån. Lånets karaktär gör att du inte behöver ange till vad du har tänkt att använda pengarna och att du inte behöver ställa någon säkerhet för lånet. Låneperioden är som kortast 12 månader och som längst 15 år.
 
Det stora spannet mellan lägsta respektive högsta lånebelopp är en anledning till att många väljer att teckna privatlån hos Norwegian Bank. Med ett lägsta lånebelopp på 5000 kr är lånet till exempel ett utmärkt alternativ till smslån och med det höga maxbeloppet kan ett privatlån hos Bank Norwegian användas för kontantinsats för bostadsköp eller för att lösa en mängd dyrare krediter.
 

 

Hur fungerar det?

Bank Norwegian erbjuder dig att teckna privatlån helt och hållet digitalt på webbplatsen i några enkla steg. Du fyller i hela låneansökan online och kan också signera låneavtalet digitalt med hjälp av e-legitimation.
 
Första steget är att ange hur mycket du vill låna och huruvida du vill använda lånebeloppet till att samla andra mindre krediter och smålån. Bank Norwegian kan lösa alla dina utestående krediter automatiskt utan att det kostar dig något extra, vilket är en klart förmånlig service.
 
Nästa steg är att fylla i de obligatoriska personuppgifterna. Här kan du också ange om du ansöker med en medsökande. Om du gör det kan du räkna med att du har något större chanser att bli beviljad ditt lån. Du kan också i många fall få en bättre ränta.
 
Det sista steget i ansökningsprocessen är att godkänna lånevillkoren, kontrollera låneansökan och skicka in ansökan för behandling. Ditt ärende hanteras normalt skyndsamt under kontorstid och du kommer att få ett preliminärt besked och ett erbjudande direkt på skärmen.
 
I erbjudandet ser du vilken ränta du kommer att betala på lånet. Räntan bestäms efter sedvanlig kreditprövning och det är en kreditupplysning från Upplysningscentralen AB som ligger till grund för denna.
 
Att ansöka om ett privatlån hos Bank Norwegian är gratis. Viktigt att notera är emellertid att det tillkommer en uppläggningsavgift på 399 kr som tas ut på den första amorteringen. I tillägg adderas en administrationsavgift på 19 kr per månad.
 

Villkor för privatlån hos Bank Norwegian

Minimikrav för att kunna bli beviljad ett privatlån hos Bank Norwegian är följande:

 • Minst 23 år fyllda
 • Du ska ha varit folkbokförd i Sverige de senaste tre åren
 • Fast inkomst från arbete eller pension
 • Du får inte vara belastad av betalningsanmärkningar

 

Övrigt

Hela Bank Norwegians webbplats, inklusive sidorna för ansökan om privatlån, är mobilanpassade. Det gör att du kan ansöka om privatlån hos Bank Norwegian även från din mobil eller surfplatta.
 
Ångerrätt enligt lag på 14 dagar gäller för tecknande av låneavtal på Bank Norwegians webbplats. Om du vill ångra ditt privatlån, se till att ditt meddelande kommer Bank Norwegian tillhanda via e-post, brev eller telefon inom 14 dagar efter lånets tecknande