Avida finans lån – information

 

Avida lån
 
Avida Finans är ett finansbolag och kreditmarknadsbolag som vänder sig till såväl privatpersoner som företag. De tjänster man erbjuder privatpersoner är privatlån, löpande krediter, bolån och sparkonton.

Skillnaden mellan den löpande krediten och det mer klassiska privatlånet är att du med förstnämnda får ett kreditutrymme att utnyttja när och hur du vill i stället för att få en större klumpsumma utbetald på en gång.

Recension Avida Finance av Bank24

Räntor - 74%
Webbplats - 85%
Support/Öppettider - 50%
Tjänsteutbud - 63%

68%

Totalbetyg

+ Tjänster för privatpersoner och företag + Lättnavigerad internetsida - Hög ränta - Höga avgifter

User Rating: 2.38 ( 62 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-564 20 100
Öppet vardagar 09:00-17:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

 
Avida finans
Torkel Knutssonsgatan 39
118 49 Stockholm
 Villkor

 • Godkänd kreditprövning.
 • Svensk medborgare.
 • Månadsinkomst på minst 15000 kr.
 • Minst 20 år.
+ plus
 • Tjänster för privatpersoner och företag
 • Lättnavigerad webbsajt
– minus
 • Hög ränta
 • Höga avgifter

Lån och krediter hos Avida

Avida Finans står under Finansinspektionens tillsyn och har tillstånd att bedriva alla typer av finansieringsverksamhet för privatpersoner och företag. De tjänster man erbjuder företag handlar framför allt om fakturaköp, fakturabelåning och inkasso.
 

Avida Finans privatlån

Avida Finans privatlån, Avidalånet, är ett blancolån med ett lägsta respektive högsta lånebelopp på 10 000 kr respektive 300 000 kr. Återbetalningstiden är mycket flexibel och du kan faktiskt välja en låneperiod på ända upp till 15 år. Kom dock ihåg att lånekostnaderna ökar ju längre återbetalningstid du väljer.
 

 
Vad gäller den löpande krediten, Avidakrediten, kan du ansöka om ett kreditutrymme på 10 000 – 150 000 kr med en total återbetalningstid på mellan 1-15 år. Att notera är emellertid att nya kreditkunder får en lägre kreditgräns att förhålla sig till.
 

Hur fungerar Avida Finans privatlån

Det är en föredömligt enkel ansökningsprocess Avida Finans har tagit fram och det behöver inte ta mer än ett par minuter från det att du landar på webbplatsen tills det att du har skickat in din ansökan.
 
Du börjar med att ange detaljerna kring ditt önskade privatlån med uppgifter om belopp, återbetalningstid och antal sökande (söker du tillsammans med en annan person ökar dina möjligheter att få lån). I nästa steg anger du personuppgifter samt uppgifter kring din försörjning.
 
Med hjälp av de uppgifter du lämnar tar Avida Finans en kreditupplysning från Upplysningscentralen (UC) för att kontrollera din ekonomi och se om ditt önskade lån kan antas rymmas i din löpande betalningsförmåga.
 
Om du blir godkänd i kreditkontrollen kan du sedan underteckna låneavtalet genom signering med e-legitimation. Notera att du inte får något besked direkt på skärmen, en lösning som annars blir mer och mer vanlig, utan att du i stället får besked via e-post inom en bankdag eller två.
 
Inom två bankdagar efter att ditt signerade låneavtal har kommit Avida Finans tillhanda kan du räkna med att du har dina pengar på det konto du angav i din låneansökan. Avida Finans är känt för att vara mycket snabba med utbetalningar, vilket självklart är en stor fördel.
 
Avida Finans tar ut kostnader för såväl uppläggning av lånet som de månadsvisa aviseringarna av kostnaderna för amortering och räntor. Uppläggningsavgiften är för närvarande 400 kr medan aviseringsavgiften är 10 kr. Alla månadsbetalningar sker via autogiro som du sätter upp i samband med att du undertecknar låneavtalet.
 

Villkor för lån hos Avida Finans

Avida Finans har lite tuffare villkor än genomsnittet av långivare inom privatlån. I gengäld finns möjlighet att få en förhållandevis konkurrenskraftig ränta.
 
Grundkraven är följande:

 • Du ska vara minst 20 år fyllda
 • Du får inte vara äldre än 65 år
 • Du ska ha en fast inkomst av anställning eller pension och ha en deklarerad inkomst på minst 150 000 kr
 • Du får inte ha några betalningsanmärkningar.

 
Vad gäller betalningsanmärkningar är dessa emellertid inget absolut hinder när det gäller den löpande krediten (Avidakrediten). Räntan med betalningsanmärkning ligger på 12-19%.
 
Övrigt
Avida Finans erbjuder en tilläggsförsäkring (kreditskydd) för alla sina kreditprodukter. Den är kostnadsfri de första tre månaderna av låneavtalet och därefter utgår en kostnad på 9% av lånat belopp.