Avanza Bank

 

Avanza Bank
Avanza Bank är nätmäklaren som sedan år 2000 successivt har byggt på sitt utbud med fler och fler tjänster för både privatpersoner och företag. Man har byggt sitt varumärke på idén att man ska erbjuda sina tjänster till en betydligt lägre kostnad än vad exempelvis storbankerna gör.

Avanza är fortfarande framför allt en nätmäklare för investeringar i aktier och fonder, men man har också ett utbud av försäkringar, pensionslösningar, sparande på räntekonton samt krediter.

Recension Avanza av Bank24

Räntor - 85%
Webbplats - 35%
Support/Öppettider - 53%
Tjänsteutbud - 70%

61%

Totalbetyg

User Rating: 1.94 ( 5 votes)


Kundtjänst:
Telefonnummer: 08-562 250 00
Öppet vardagar 08:30-20:00
Öppet lördagar Stängt
Öppet söndagar Stängt

Avanza bank
Regeringsgatan 103
111 93 StockholmVillkor

  • Godkänd kreditprövning.
  • Svensk medborgare.
  • God ekonomi.
  • Minst 20 år.
+ plus
  • Bra info för att spara och placera
  • Mobil app
– minus
  • Brister på internetsajt
  • Endast lån med värdepapper

 

 

Tjänster hos Avanza Bank

Avanza Bank privatlån
Avanza Banks privatlån går under namnet Superlånet och är ett lån som kan sägas vara en kombination av ett blancolån och ett lån med säkerhet. Det är enbart kunder i Avanza Bank som har för lånet godkända värdepapper på en depå som kan komma ifråga för Superlånet.
 
Fokuseringen på värdepapper gör att vi kan säga att det är en värdepapperskredit som Avanza erbjuder. Med denna säkerhet kan Avanza erbjuda en mycket konkurrenskraftig ränta som i många fall kan understiga även den genomsnittliga bolåneräntan.
 
Krediten kan du använda hur du vill och du betalar bara för den del av krediten du utnyttjar. En del kunder hos Avanza använder Superlånet för att få en hävstång i aktieaffärer medan andra utnyttjar krediten för att utnyttja sitt innehav till förmånlig finansiering av exempelvis en semesterresa.
 

Hur fungerar Avanza Bank privatlån?

För att kunna teckna en kredit via Avanzas tjänst Superlånet måste du först och främst ha en depå hos Avanza. En sådan skapar du snabbt och enkelt på webbplatsen. Notera att du måste aktivera ditt konto i särskild ordning genom att fylla i en kod som du får hemskickad via posten.
 
För att sedan kunna ansöka om Superlånet måste du äga värdepapper som Avanza har valt ut som godkända för lånet. Det handlar framför allt om aktier i svenska bolag på de stora aktielistorna. Om du inte äger minst tre av värdepappren kan du inte ansöka om Superlånet utan får ansöka om en kredit med Avanzas ordinarie utlåningsränta.
 
Om du uppfyller kraven på ägande av värdepapper ansöker du om krediten när du är inloggad på ditt konto. Att notera är att du som mest kan ansöka om en kredit på upp till 35% av värdet på innehavet.
 
Räntan för värdepapperskrediterna är rörlig och avgörs till del av på vilken förmånsnivå du befinner dig på. Det finns fyra förmånsnivåer (Brons, Silver, Guld och Platina). Befinner du dig på nivån Platina får du den mest fördelaktiga räntan. Några uppläggningsavgifter, med mera, behöver du inte betala för att ansöka om krediten eller ta den i anspråk. Någon bindningstid för krediten finns inte heller.
 

Villkor för lån hos Avanza Bank

Det finns två grundläggande villkor för privatlån hos Avanza. Det första är att du ska ha ett konto i banken och det andra är att du ska äga minst tre värdepapper på listan över de godkända aktierna/fonderna.
 
När det gäller belåningen får den enbart uppgå till 35% av det godkända innehavet. Övriga saker att notera är att:
Du inte får ha terminer, optioner eller blankningsaffärer på depån
Inget värdepapper får utgöra mer än 49% av de godkända värdepappren på din depå.
 
Övrigt
Värdepapper kan ju både öka och minska i värde. Skulle dina belånade värdepapper gå ner i värde får du i praktiken en skuld och det gör att ditt konto kan komma att betraktas som överbelånat.
 
Om du inte ser till att reglera detta förhållande snarast på uppmaning från Avanza kan Avanza besluta om tvångsförsäljning av dina värdepapper. Se därför noga till att följa utvecklingen för dina värdepapper så att du inte drabbas av en negativ överraskning.