Nya lån under 2021

På denna sida redovisar vi alla nya kreditgivare och nya lån som tillkommer under 2021. Varje år kommer det ett antal nya aktörer som vill slå sig in på den svenska kreditmarknaden och vi på Bank24 har koll på dessa. Vi redovisar alla typer av lån som SMS-lån, kreditkonton, privatlån samt företagslån.
 

Nya SMS-lån, privatlån, företagslån under 2021 uppdateras löpande

 Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

SINGLE LICENSE

Tillagd: 2020-11-25

Nytt SMS-lån

Låna upp till 5000 kr

Lån utan UC förfrågan

Direktutbetalning till ditt konto

DEVELOPER LICENSE

Tillagd: 2020-04-09

Nytt privatlån

Låna upp till 300 000 kr

Ägs av Jula

Privatlån utan UC förfrågan

PREMIUM LICENSE

Tillagd: 2020-03-10

Ny lånemäklare

Låna upp till 600 000 kr

39 anslutna banker

Varumärke inom Advisa

ENTERPRISE LICENSE

Tillagd: 2020-08-17

Ny kontokredit 

Lån upp till 25 000 kr

Kredit utan UC

Fast månadsränta

ENTERPRISE LICENSE

Tillagd: 2020-03-09

Nytt privatlån

Lån upp till 70 000 kr

Låna med borgensman

29% effektiv ränta
Accounts

Free Trial

Projects

SSL

Storage

SINGLE LICENSE

Tillagd: 2020-02-25

Nytt snabblån

Låna upp till 40 000 kr

Effektiv ränta från 8,67%

Fast ränta

DEVELOPER LICENSE

Tillagd: 2020-01-31

Nytt kreditlån

Låna upp till 30 000 kr

Flexibel återbetalning

Kreditlån utan UC förfrågan

PREMIUM LICENSE

Tillagd: 2019-12-17

Nytt snabblån

Låna upp till 50 000 kr

Fast ränta på 19%

Amortera valfritt belopp

ENTERPRISE LICENSE

Tillagd: 2020-08-27

Nytt företagslån

Lån upp till 1 000 000 kr

Lån till mindre och större bolag

UC förfrågan

ENTERPRISE LICENSE

Tillagd: 2020-10-01

Ny lånemäklare

Låna upp till 600 000 kr

Välj bästa erbjudandet

UC förfrågan


 
Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på www.hallakonsument.se.
Dit räknas alla lån med en effektiv ränta över 30%.

Högkostnadskredit

 

Fördelar med ett nytt lån?

Finns det några fördelar med att söka lån från en ny kreditgivare? Det kan det i vissa fall finnas. Alla långivare har en egen kreditscore och en kreditbedömning som ligger till grund för vilka som får lånet godkänt eller nekat.
 
Är bolaget nytt på marknaden är det vanligt att de har en något generösare kreditscore till att börja med då de bygger sin kunddatabas. Det kan innebär att även om du blivit nekad hos andra kreditgivare innan kan få en chans att få ditt lån.
 
En annan detalj som du bör kolla är vilka villkor samt räntor som företaget erbjuder. Kanske kan du hitta ett bättre lånealternativ än innan. Lagen om högkostnadskrediter har tillkommit sista året vilket innebär att nya långivare inte kan ta ut vilka räntor som helst.
 
På de framför allt mindre lånen har utvecklingen gått mot att man får tillgång ett kreditkonto istället för ett SMS-lån. Det innebär att du enbart betalar ränta för den del som du för tillfället behöver låna. Ofta kan det innebära ett mer förmånligt lån för dig.
 

SMS-lån – så funkar den snabba låneformen

Det finns flera orsaker till varför man snabbt kan vara i behov av pengar. Ofta handlar det om ett inköp som man länge velat göra, men det kan också ha att göra med oförutsedda utgifter. Om man är i behov av pengar mycket snabbt, samtidigt som man kan hantera de villkor och krav som finns, kan ett SMS-lån vara lösningen på problemet.
 
Ett mycket vanligt missförstånd är att SMS-lån är ett nytt påhitt som långivare drar nytta av för att utnyttja människors ekonomi. Så är verkligen inte fallet. Ett SMS-lån fungerar precis som vilket annat lån som helst och den enda skillnaden är egentligen löptiden på låneformen.
 

Nya lån 2019
Nya lån 2019

 
Anledningen till varför denna låneform är starkt förknippad med en sämre ekonomi beror främst på att många långivare erbjuder lånet utan att någon kreditupplysning hos Upplysningscentralen (UC) behöver tas och att betalningsanmärkningar sällan står i vägen för att få lånet beviljat. Det är viktigt att vara medveten om att ett SMS-lån, precis som vilket lån som helst, behöver betalas tillbaka i tid.
 

Så funkar SMS-lånet

Att ansöka om ett nytt SMS-lån är idag väldigt enkelt. Det enda du behöver göra är att hitta en långivare som erbjuder låneformen och därefter göra din ansökan online. Det är för det mesta helt kostnadsfritt att ansöka och låntagaren får svar direkt om ansökan har gått igenom eller inte.
 
I samband med att man ansöker kommer en kreditupplysning att tas för att säkerställa att låntagaren har en tillräckligt hög kreditvärdighet för att kunna hantera lånet och det ansvar som medföljer. Det gäller inte bara att ha råd med månadskostnaden för själva lånet, utan även för ränta och eventuellt andra avgifter som kan tillkomma.
 
SMS-lån passar utmärkt för den som är i behov av pengar snabbt. Utbetalningarna sker vanligtvis direkt efter att lånet har blivit beviljat och signerat av låntagaren. Ibland kan det dröja några timmar, men ytterst sällan överstiger utbetalningstiden 24 timmar.
 
Som tidigare nämnt är det en specifik aspekt som skiljer ett SMS-lån från t.ex. ett privatlån. Med ett privatlån har du oftast flera år på dig att betala tillbaka, men ett SMS-lån behöver betalas tillbaka inom loppet av cirka 30-90 dagar.
 
Till skillnad från privatlånet kommer man även inte att kunna ansöka om speciellt höga belopp. Det vanligaste är att lånebeloppen ligger mellan 1000 och 20.000 kronor, men variationer kan förekomma beroende på långivare.
 

Nya SMS-lån
Nya SMS-lån

 

Låna med eller utan UC

Vill du låna pengar utan att en kreditupplysning hos Upplysningscentralen tas? Inga problem! Det finns mängder med långivare som erbjuder SMS-lån utan UC. Att ett lån tas utan UC betyder inte att ingen kreditupplysning kommer att efterfrågas. Alla långivare och banker har skyldighet enligt lag att ta en kreditupplysning på dig som ansöker. Det som däremot gäller är att långivaren använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag i samband med ansökan, t.ex. Bisnode eller Creditsafe.
 
Upplysningscentralen är ett kreditupplysningsföretag som används av företag och banker över hela landet. Har man många kreditupplysningar hos UC sedan tidigare kan det vara svårare att få ett lån beviljat. Genom att välja en långivare som använder ett annat kreditupplysningsföretag kan du öka chansen för att lånet ska gå igenom.
 
Att behöva ansöka om ett lån utan UC är dock oftast ett tecken på att den privata ekonomin är i obalans. Detta kan medföra att ett lån utan UC kommer med högre ränta och sämre villkor.
 
Kom ihåg att alltid jämföra alla nya SMS-lån mellan långivare innan du ansöker. På så sätt kan du ändå säkerställa att du får till den bästa dealen. När du jämför via en låneförmedlare kommer endast en kreditupplysning att tas och du slipper sänka din kreditvärdighet av just en sådan enkel anledning.