Jämför Bensinkort

Vi jämför alla bensinkort i Sverige. Hitta kortet med bäst bonus och förmåner.

Ett bensinkort är ett bra sätt att spara pengar. Idag är bensinen dyr men ändå något som de allra flesta behöver för att kunna fungera i det vardagliga livet.

Kortutgivare
Information om kortet
Bonusar och förmåner
Ansök
Företag
Information om kortet
25 öre/liter

0 kr i årsavgift

Mastercard

200000 kr i maxkredit

25 öre/liter

Bonusar och förmåner
Rabatt på bensin samt kompletterande reseförsäkring.
Ansök

Mer information:
Ingen årsavgift. Handla var du vill och få bonus på alla köp. 25 öre rabatt/liter i tre månader, därefter 15 öre rabatt/liter. Gäller drivmedel på bemannade stationer. Upp till 60 dagars kredit. Kompletterande reseförsäkring med avbeställningsskydd. 1% bonus i stället för 0,5% när du tankar 1 200 liter. Möjlighet att välja din egen pinkod.

Företag
Information om kortet
Cashback system

kr i årsavgift

Visa

50000 kr i maxkredit

Cashback system

Bonusar och förmåner
Reseförsäkring, 1% bonus på alla köp
Ansök

Mer information:
Detaljerade rabatter med OKQ8 kortet: Drivmedel 15 öre/l rabatt på bemannad station samt 5 öre/l på obemannad station. 2% rabatt på biltvätt. Hyrbil samt bilförsäkring ger 2% rabatt. OKQ8 VISA ger 1% bonus på allt man köper utanför OKQ8.

Företag
Information om kortet
15 öre/liter

kr i årsavgift

Anslutet bankkort

Nej kr i maxkredit

15 öre/liter

Bonusar och förmåner
Rabatt på tankning samt bonuscheckar som skickas hem.
Ansök

Mer information:
Med ett Preem privatkort tankar och handlar man dygnet runt på Preems 400 stationer i Sverige samt alla Uno-X-stationer i Norge och även på Bemannade Neste-stationer i Finland vilket ger totalt 2400 stationer i Skandinavien.

Företag
Information om kortet
15 öre/liter

kr i årsavgift

Mastercard

100000 kr i maxkredit

15 öre/liter

Bonusar och förmåner
Rabatt på tankning samt 1% cashback på alla köp.
Ansök

Mer information:
15 öre rabatt per liter gäller vid inköp av samtliga drivmedel gjorda på bemannade Shellstationer i Sverige. Ingen årsavgift. Ingen aviavgift om du väljer att få din faktura elektroniskt. Gäller både i Sverige och Finland. Betala för parkeringar med kortet.

Företag
Information om kortet
10 öre/liter

kr i årsavgift

Visa

15000 kr i maxkredit

10 öre/liter

Bonusar och förmåner
Rabatt på bensin samt Bonus på alla inköp.
Ansök

Mer information:
Bonus på alla inköp. Rabatter och erbjudanden från din handlare och partners inom nöjen, resor och hotell. Allt på en faktura - samla alla bilkostnader, inkl billån och försäkring, på ett och samma ställe. Fri reseförsäkring när du betalar minst 75% av resan med Volvokort Visa. 

Hur vet jag vilket bensinkort jag ska välja?

Bensinkort
Vi kör till jobbet, barn till skolor och dagis, gör ärenden, reser och hälsar på vänner. Samhället är uppbyggt så att vi måste ta oss från A till B enkelt och snabbt och då använder många bilen. Tankar man med ett bensinkort istället för kontant så finns det flera öre/liter att spara då man får rabatt på sitt kort.
 
Det finns flera olika bensinkort på marknaden idag och det är inte alltid lätt att veta vilket man ska välja och vilket som ger de bästa rabatterna. Bensinkort har oftast också många andra bra fördelar än att man sparar pengar på bensin, en del inkluderar reseförsäkringar, självrisk försäkring, poängsystem när man handlar och mycket mer.
 
Först bör man kanske tänka på vilka stationer man tankar på mest. Hittar man ett kort som uppfyller mer av de krav man har så bör man fundera på om det finns en station i närheten och kan jag tänka mig att åka dit istället? Eftersom de flesta korten inte har någon årsavgift så finns det ju heller ingen anledning att inte skaffa flera om man vill det.
 
Det kan ju vara en stor fördel om man vet att man brukar tanka på olika ställen. Väljer man att ha flera bensinkort bör man tänka på är att man får flera fakturor och att det kan vara svårare att hålla reda på hur mycket drivmedel man har köpt på en månad.
 

Hur mycket rabatt får jag på korten?

Jämför bensinkort
Företagen erbjuder sina kortinnehavare olika rabatter i % därför får man se till jämförelsen https://www.bank24.se/bensinkort för att kunna få en bra överblick om vilket kort som känns bäst.
 

Måste jag tanka på kredit?

En del av företagen erbjuder insättning i form av sparande på sina kort. Därför kan man då ha ett plussaldo. Man kan då också använda kortet för sparande av mindre summor och få ränta på sina pengar, dock inte lika hög ränta som på ett vanligt sparkonto.
 

Går det enbart att tanka på kortet?

De flesta har Visa eller Mastercard vilket gör att man enkelt kan handla på kortet som ett vanligt kreditkort. Man får då även poäng på sina inköp.
 

 
Hur gör jag när jag ska tanka i utlandet med bensinkortet?
Har man ett bensinkort med Visa eller Mastercard funktion så kan man tanka på kortet som vanligt. Däremot så får man inte de poäng som man får i Sverige eller rabatter.
 
Finns det något annat jag behöver tänka på innan jag skaffar ett kort?
Precis som med ett kreditkort så bör man se till sin ekonomi. Ett bensinkort är en kredit vilket gör att beloppet betalas i efterhand. Man skall därför alltid tänka på att man skall kunna betala fakturan nästkommande månad. Har man i en sämre ekonomisk sits så bör man fundera en extra gång innan man skaffar en ny kredit. Man bör också göra en budget för hur mycket man kan tanka för varje månad och lägga undan de pengarna.